Få det bedste ud af dit trådløse netværk i hjemmet

Wi-fi er næsten en fast inventar i alle de danske hjem. Desværre oplever rigtig mange mennesker stadig, at deres trådløse netværk er langsomt eller decideret ikke virker i nogle eller alle rum i huset.

Derfor har vi her samlet nogle råd til dig, der døjer med et langsomt trådløst netværk. Det er nemlig ikke sikkert, at selve forbindelsen er dårlig fra routeren. Der er en stor chance for, at den enten er placeret forkert i huset eller ikke er blevet genstartet eller opdateret. Læs med her for at finde ud af, hvad du selv kan gøre for at få hurtigt internet i hjemmet.

Placér din router i det rigtige rum

De fleste mennesker tænker ikke for meget over, hvorhenne de placerer deres router i huset. Mange får blot at vide, at de skal placere den i et centralt rum, således at forbindelsen vil kunne række rundt i alle rummene. Men visse materialer kan faktisk stoppe denne forbindelse.

Har man for eksempel en betonvæg ind til stuen, så kan det være grunden til, at du aldrig kan få net i dette rum. Er der mange betonvægge i dit hus, så kan det være rigtig svært for forbindelsen at nå igennem væggene ind til de andre rum. Derfor er det smartest at placere routeren i kontoret eller i de rum, hvor du har mest brug for forbindelsen.

Genstart din gamle router

Det lyder måske som en skrøne, men rådet ”Prøv at sluk og tænd den” er faktisk helt reelt. De fleste maskiner står og kører døgnet rundt, ligesom en router gør. Det kan gøre dem langsomme, fordi det er lang tid siden, de er blevet slukket og er blevet tændt op igen.

Så hvis din router er gammel, så har den højst sandsynlig godt af at blive genstartet en gang i mellem. Hvis man har problemer med routeren, er dette altid det bedste sted at starte, før man kalder en hjælpelinje eller går ud og køber en helt ny router hjem til.

Opdatér din router og dine enheder

Routere har brug for teknologisk vedligeholdelse, og det får den ved hjælp af forskellige opdateringer. Så ud over at det er en god idé at tænde og slukke routeren en gang i mellem, så skal den også opdateres, når der kommer nye opdateringer ud. Så det er værd at søge på, hvornår og hvordan du installere den nyeste opdatering til din router.

Det samme gælder dine enheder. For hvis det trådløse netværk driller, så behøver det faktisk slet ikke være hverken netværket eller routeren. Det kan også være, at de enheder du bruger trænger til at blive opdateret eller simpelthen slukket og tændt igen.

Investér i to eller flere routere

Uanset hvor mange forbehold du tager i forhold til din router, så er forbindelsen sjældent perfekt. Ofte vil du opleve, at forbindelsen bliver styrket, hvis du for eksempel bare drejer lidt på routeren. Det skyldes, at routerens forbindelse ikke er lige stærk i alle retninger.

Derfor kan en anden løsning være at investere i flere routere, der kan sende netværket længere ud i husets rum. Hvis man har et rum, hvori der er mange betonvægge, kan routeren også sættes heri, så man kan have net i dette rum også. Som tommelfingerregel er det bedst at sætte routeren i hver deres rum, så de kan komme så langt rundt i huset som muligt.

 

Tags:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *