Hvad er et alarmsystem og hvordan fungerer det?

Alle alarmsystemer virker på samme grundlæggende princip, nemlig sikring af indgange, ligesom døre og vinduer samt indvendige rum, som indeholder værdigenstande som kunst, computere, våben, og møntsamlinger. Uanset størrelsen af dit hjem, eller antallet af døre og vinduer eller indvendige rum som en boligejer beslutter at beskytte, er den eneste reelle forskel i antallet af sikkerhedskomponenter installeret i hele hjemmet og overvågning af kontrolpanel.

Hvad er et alarmsystem?

Den mest grundlæggende definition af et alarmsystem findes i dets navn. Det er bogstaveligt talt et middel eller metode, som noget er sikret gennem et system af komponenter og enheder.

I dette tilfælde, taler vi om sikkerhedssystemer, som er netværk af integrerede elektroniske enheder, der arbejder sammen med et centrals kontrolpanel til at beskytte mod indbrudstyve og andre potentielle ubudne gæster.

En typisk tyverialarm omfatter:

  • Et kontrolpanel, som er den primære controller af et alarmsystem
  • Sensore til døre og vinduer
  • Bevægelses sensorer, både indvendig og udvendig
  • Kablet eller trådløst overvågningskameraer
  • En høj-decibel sirene eller alarm
  • Et skilt og vinduesklistermærker

Hvordan virker et alarmsystem?

Alarmsystemer virker med det enkle koncept, at sikre indgange i et hjem med sensorer, der kommunikerer med et kontrolpanel eller kommandocentralen, som er installeret i en bekvem beliggenhed et sted i hjemmet.

Sensorerne er typisk placeret i døre, der fører til og fra et hus, samt let tilgængelige vinduer, især dem som kan åbnes og især dem på stueetage. Åbne rum inde i boliger kan sikres med bevægelsessensorer.

Kontrolpanel: kontrolpanelet er den computer der aktivere og deaktivere alarmsystemet, kommunikerer med hver installeret komponent, har alarmlyden når en sikkerhedszone er overtrådt, og kommunikerer med et evt overvågningsselskab.

De har typisk en touchpad for en nemmere programmering og interaktion, og det er her koden indtastes til at tilkoble og frakoble systemet. Den kan også virke med stemmekommandoer, og kan programmeres til at virke med trådløse fjernbetjeninger, som kaldes nøgleringe.

Dør- og vindues sensor: Dør- og vindues sensorer består af to dele, der er installeret ved siden af hinanden. En del af indretningen er monteret på døren eller vinduet og den anden på dørkarmen eller vindueskarmen. Når en dør eller vinduet er lukket, er de to dele af sensoren sammenføjet, hvilket skaber en sikkerhed omkreds.

Når Alarmsystemet er tilkoblet på kontrolpanelet, kommunikere disse sensorer med at rapportere, at indgangsstedet er sikret. Skulle en overvåget dør eller et vindue pludselig åbnes så er sikkerhedsomkredsen brudt og kontrolpanelet tolker dette som et brud på en sikret zone. En høj-decibel alarm lyder, og i de fleste tilfælde får alarmselskabet automatisk besked.

Bevægelsessensor: Disse sikkerhedskomponenter (når aktiveret) beskytte en given plads ved at oprette en usynlig zone, der ikke kan brydes uden at lyde en alarm. Disse anvendes typisk til at beskytte lokaler, der indeholder værdigenstande, samt områder med mindre støj end i større boliger.

Overvågningskameraer: Fås i både med kabel og trådløse konfigurationer. Overvågningskameraer kan bruges på flere forskellige måder som en del af et overordnet sikkerhedssystem.

Høj-decibel alarm: Højt nok for naboer til at høre, hjemme sikkerhedsalarmer tjener et par forskellige formål. Først, de advare folk inde i huset, at der opstod et problem. De er også skingre nok til at få en indbrudstyv til at løbe og samtidig anmelde nærliggende naboer til situationen.

Skilte og vinduesklistermærker: På overfladen kan disse elementer synes som intet mere end markedsførings værktøjer til alarm virksomheder, men de spiller en vigtige rolle i hjemmets sikkerhed. Når du placerer en virksomheds sikkerhedklistermærke i en front vindue og plante deres skilt i din forhave, fortæller du indbrudstyve at dit hjem er professionelt beskyttet og ikke et klogt valg at forsøge indbrud i. De er effektive til at formidle dette budskab og bør anvendes som anbefalet af vagtselskab.

Hvad sker der, når en indtrængen sker?

Alarmsystemet er designet til at udføre visse opgaver, når en sikret zone overtrædes. Hvad dine sikkerhedssystemer gør i tilfælde af et indbrud, afhænger af den type du bruger.

Professionel overvågning systems: Hvis dit alarmsystem professionelt overvåges af et alarmselskab, er de advaret, når et sikkerhedsproblem opstår i dit hjem. Sammen med den høje decibel alarm, der lyder, er overvågningens selskabet advaret. En uddannet sikkerhedsekspert kan forsøge at kommunikere med boligejeren via betjeningspanelet, hvis det er sat op til en 2-vejs tale kommunikation, eller hvis man vil ringe til nødstilfælde nummeret som er angivet på kontoen.

Disse typer af alarmsystemer kommunikere med overvågningsselskaber i på af flere måder, herunder:

  • Telefonlinjer, som fortsat virker i strømafbrydelser, når batteri-backup er i brug.
  • Trådløst via GSM som mobiltelefoner bruger, som også fortsætte med at arbejde i løbet af strømudfald, når batteri-backup er i brug.
  • Voice over Internet Protocol (VoIP), som typisk ikke fungerer i en strømafbrydelse.
  • Via internettet, hvilket også typisk ikke virker i en strømafbrydelse.

I tilfælde af en egentlig nødsituation, vil overvågnings selskabet underrette de relevante beredskabspersonale i dit område. Dette omfatter politi, brandmænd og paramedicinere. Overvågningens selskabet vil også forsøge at opretholde kommunikation med dig, indtil alarmtjenesterne ankommer til dit hjem.

Overvåget systemer tillader typisk for husejere (eller udpeget), om at anmelde på sms og e-mail, når der sker et sikkerhedsbrud.

Ikke-overvåget alarmsystems Der er masser af Gør-Det-Selv alarmsystemer til rådighed i dag, der ikke omfatter professionelt overvågede tjenester. I tilfælde af et indbrud, når denne type alarmsystem er installeret, er der en høj decibel alarm (leveres med installering). Kontakt til politi, brandvæsnet eller andre nødsituationer personale skal indledes af boligejer ved at ringe 114.

Disse typer af systemer vil måske eller måske ikke give mulighed for SMS-beskeder eller e-mail-meddelelser, der skal sendes til husejeren i tilfælde af et sikkerhedsbrud, afhængigt af udbyderen og det system, du har valgt.

Hvad er fordelene ved at have et hjemme sikringssystem?

Talrige undersøgelser viser at når der sammenlignes med dem med professionelt overvågede systemer, så er hjem uden sikkerhedssystemer, er op til tre gange mere tilbøjelige til at blive udsat for indbrud, fordi indbrudstyvene er opportunistisk af natur og er på jagt efter lette mål.

Hjem uden alarmsystem er højt på deres liste.

Når du har et alarmsystem, som er professionelt overvåget, og annoncere dette ved at vise vinduesklistermærker og skilte, lader du indbrudstyvene kende sandsynligheden for, at de vil fejle og blive fanget.

En anden fordel er muligheden for at fjernstyre dit hus. Med dette, kan du typisk til- og frakoble din alarmsystem fra overalt i verden via en web-aktiveret enhed, overvåge hvem der ankommer og forlader dit hjem, samt bruge en panik-knap for at fremkalde en øjeblikkelig reaktion fra dit alarm selskab.

Til sidst, flest forsikringsselskaber give en stor rabat op til 20% når du har et alarmsystem i dit hjem.

Læs mere om at gøre dit hjem sikkert på https://sikkerthjem.nu/

Tags:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *