Sikkerhedskopiering i skyen

Vi frygter alle at miste noget, vi holder af

Alle har nogle ejendele, som de holder af, og som har en værdi for den enkelte, hvad enten at det er en ting med høj værdi eller ren affektionsværdi. Fælles for sådanne ting er, at vi på ingen måde ønsker at skille os af med dem. Derfor er man helt på naturlig vis bange for, at der skal ske noget uventet og, at man mister sine værdifulde ting. Det kan være fremkaldte billeder, souvenir fra rejser eller arvestykker.

Måske har du ikke tænkt over det – men mange af os har ligeledes værdier liggende digitalt.

Bruger du en computer til dagligt, så har du med garanti filer liggende på den, som du ikke ønsker forsvinder. Det sker og mange mennesker er offer for datatab, og derfor er en sikkerhedskopi en af de absolut nødvendigheder at have, når man har en computer. Tænkt blot på billeder, du har liggende fra dit kamera eller din mobiltelefon, dokumenter, tekster og excel-ark som ikke kan erstattes.

Det er en forsikring af dit digitale live.

Mange tænker ikke over dette før, at det er for sent. Ligesom forsikringer er det noget, som er godt at have i baghånden, når uheldet er ude – så man ikke går hen og bliver fanget på det forkert ben.

Læs mere: Vælg det rigtige webhotel.

Sikkerhedskopiering i skyen er det sikreste

Som der er forskellige slags forsikringer, så er der forskellige måder, hvorpå man kan sikkerhedskopiere sine filer. Metoder som har været udbredt i mange år er sikkerhedskopiering på en ekstern harddisk eller et andet flytbart medie.

Det er dog langt fra den sikreste metode – Det er sikkerhedskopiering i skyen som hos Onlime.dk

Ved at placere din sikkerhedskopi uden for husets 4 mure, kan du få adgang til faciliteter, som er langt bedre end dem, du selv har i hjemmet. Rent praktisk foregår det ved, at du via et program på din computer sikkert sender dine filer af sted via internetnettet til et datacenter, hvor de bliver forsvarligt opbevaret.

Lidt som en bankboks hos Danske Bank.

Hvis uheldet er ude og din computer svigter, brænder sammen eller bliver stjålet, vil det altid være muligt at gendanne dine filer igen. Direkte fra internettet. Har du din backup inden for dit hus 4 mure, er der risiko for, at den bliver stjålet, ødelagt eller mistet på anden vis (hvis f.eks. huset brænder). Det er ikke en holdbar løsning, hvis du virkelig ønsker at sikre dine filer i alt evighed.

3 ting du skal kigge efter

Her er 3 ting, som du bør holde øje med, når du skal til at sikkerhedskopiere dine filer i skyen.

#1 – Mængden af plads, som du har til rådighed

Dine filer optager plads og des flere filer, du har og får i fremtiden, des mere plads har du brug for. Det er et faktum, at filer fylder mere med tiden, og derfor er det nødvendigt at have plads nok til det hele. Mange tjenester er begrænset på den plads, som du har til rådighed, når du skal sikkerhedskopiere dine filer. Hold øje med hvor grænsen går for, hvor meget du må bruge.

En tjeneste med ubegrænset plads til sikkerhedskopiering? – Tag et kig på Onlime.dk.

#2 – Er servicen privat? Er den placeret i USA? – Overvej Norge i stedet

Mange større services er placeret i USA så som Dropbox, Amazon og Apple, og det er som udgangspunkt ikke en fordel. Gennem flere år er amerikanske tjenester blevet beskyldt for at lække på deres brugers oplysninger og at videregive dem til den amerikanske regering. Måske har du ikke noget imod, at andre snager i dine private sager, men det skaber et klart brud på tilliden mellem borger og omverden.

Vælger du derimod at placere din sikkerhedskopi i f.eks. Norge, er der helt andre kår. Her er der meget stramme lovgivninger for brugere af cloud tjenester. Og så er hastigheden til serverne langt bedre.

Læs mere: Norge er et af verdens bedste steder at placere et datacenter.

#3 – Dansk kundeservice?

Det er rart at kunne komme i kontakt med den service, som man bruger til at sikre sit digitale liv. Og det er endnu rarere, hvis den kundeservice taler dansk. Så er alting bare lidt nemmere at forstå – især fordi digitale tjenester til tider kan være lettere abstrakte.

—–

Med denne artikel er du forhåbentlig blevet klogere på, hvordan du kommer i gang med at sikkerhedskopiere dine data i skyen.

Tags:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *